Samsung Galaxy S8: 4K scherm en dubbele camera

By | september 7, 2016

Sinds maart dit jaar is de Samsung Galaxy S7 lijn verkrijgbaar in Nederland. Het ligt in de lijn der verwachting dat Samsung volgend jaar een Galaxy S8 lijn zal uitbrengen. Er doen al vele geruchten de ronde over deze nieuwe lijn. Volgens een gerucht vanuit China zouden de nieuwe Samsung Galaxy S8 en S8 Edge worden voorzien van een dubbele camera. De camera zou ontwikkeling zijn bij Semco. Dit is een dochteronderneming van Samsung Corporation. Ook zouden de S8 en S8 geschikt worden gemaakt voor de weergave van virtual reality door middel van een 4K beeldscherm.

Een aantal toestellen van Samsung kunnen sinds vorig jaar in combinatie met de Gear Virtual reality headset worden gebruikt. Het Quad HD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels is echter nog wat te laag om de virtual reality scherp te kunnen weergeven. De content moet voor beide ogen afzonderlijk worden berekend, waardoor de resolutie wordt gehalveerd. Ook zitten je ogen een stuk dichterbij dan normaal het geval is. Samsung zou deze problemen willen oplossen door de Galaxy S8 en S8 Edge te voorzien van een nieuw AMOLED display met een 4K resolutie van 3840 x 2160 pixels. Het aantal pixels per inch stijgt hierdoor aanzienlijk. Het zou niet de eerste smartphone met een 4K display zijn, Sony heeft al een toestel uitgebracht met dezelfde resolutie: de Xperia Z5 Premium. Alleen bij de weergave van foto’s en video’s in 4K wordt deze resolutie gebruikt omdat de hardware nog niet krachtig genoeg is om in hogere resolutie de interface van Android weer te geven. Huidige chips zijn mogelijk nog niet krachtig genoeg voor 4K maar dit kan volgend jaar natuurlijk veranderen. Mogelijk wordt de Galaxy S8 aangedreven door een Snapdragon 830-soc van Qualcomm.
Eerder ging het gerucht dat de S8 en S8 Edge van Samsung met een 5,5-inch 4K scherm worden uitgebracht. Het type scherm werd door Samsung tijdens de techbeurs Display Week getoond in San Fransisco. Het ging hier nog om een prototype. De Samsung Galaxy S8 lijn zal naar verwachting begin 2017 worden geïntroduceerd.

Bron: https://www.goedkoopbellen.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *